Hyrespolicy

2017-02-27

Hyrespolicy – för trivsel och trygghet hos Bonäsudden

Bonäsuddens hyrespolicy är en del i vårt arbete för likabehandling, trygghet och trivsel i våra boenden. Policyn definierar de krav vi ställer på våra hyresgäster. Alla som uppfyller våra krav är välkomna att söka bostad hos oss.

Du kan via vår hemsida lämna en generell intresseanmälan om du vill bli kontaktad angående lägenheter som kan bli lediga. Efter 6 månader behöver denna intresseanmälan förnyas för att du ska behålla din plats i kön. Lediga lägenheter kan dessutom annonseras ut på Bonäsuddens hemsida, där du vid intresse kan skicka in din intresseanmälan.

För att snabbare kunna fördela lediga lägenheter visas en lägenhet normalt för flera sökande. Om flera sökande visar intresse för en lägenhet går erbjudandet först till den som har längst kötid, förutsatt att hyresgästen uppfyller våra grundkrav. Tidigare hyresgäster hos Bonäsudden har förtur vid fördelning av lediga lägenheter.

Våra grundkrav på dig som blivande hyresgäst:

  • Du ska ha fyllt 18 år.
  • Du ska kunna betala hyran för den sökta lägenheten. Bonäsudden tar alltid en kreditupplysning innan du erbjuds en lägenhet, och alla eventuella skulder till Bonäsudden och andra hyresvärdar måste vara reglerade.
  • Du ska vara en skötsam hyresgäst, med godkända referenser från en tidigare hyresvärd och/eller arbetsgivare, och utan klagomål från tidigare boenden.
  • Du ska teckna en hemförsäkring innan du tillträder.

Antalet boende per lägenhet får inte överskrida 3 personer (vuxna och barn) för 1 rum och kök, 4 personer för 2 rum och kök, 6 personer för 3 rum och kök, 7 personer för 4 rum och kök, 8 personer för 5 rum och kök och 9 personer för 6 rum och kök.

Bonäsudden

Bonäsudden utvecklar och förvaltar bostäder och lokaler. Vi erbjuder ett tryggt och trivsamt boende. Miljöarbete med hyresgästen i centrum.